Over ons

Scheepens & Klijsen is een podotherapiepraktijk die verder kijkt dan voeten. Klachten worden niet alleen bezien vanuit het functioneren van de voet, maar ook de benen en de rug worden betrokken in het onderzoek. Daarom werken we vaak samen met andere paramedici, zoals (sport- en kinder)fysiotherapeuten. Ook is er voor voetbehandelingen een nauwe samenwerking met een groot aantal pedicures in de directe omgeving.

Verder geloven wij in een persoonlijke benadering met voldoende tijd en aandacht voor de patiënt. Zo krijgt u bij ons altijd de best mogelijke zorg.

Scheepens & Klijsen is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 12.00 uur op telefoonnummer 013 – 5110182.

Team

Sabine Scheepens Msc is bewegingswetenschapper en bevlogen podotherapeut sinds 1996.
Ze is allround podotherapeut en heeft daarnaast ervaring opgedaan met specifieke voetproblemen bij diabetici tijdens haar werkzaamheden op de voetpoli in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. In september 2014 rondde zij haar post-bachelor opleiding tot sportpodotherapeut af. Ook volgt ze regelmatig cursussen om haar kennis uit te breiden en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.
Om haar kennis met anderen te delen geeft ze graag bijscholingen aan pedicures, paramedici of (huis)artsen.

Saskia Klijsen-Spijkers is podotherapeut sinds 1996. Voorheen 15 jaar werkzaam geweest bij Fa. Buchrnhornen, te Tilburg.
Is erg gewend om multi-disciplinair te werken en heeft hier ook veel werkervaring opgedaan in de afgelopen 10 jaar op het Elisabeth Ziekenhuis. Daar was ze nl onderdeel van het diabetisch team en was ze wekelijks werkzaam op de poli Interne en 1x per maand op het voetenspreekuur met de vaatchirurg.
Natuurlijk volgt ze ook regelmatig cursussen om up-to-date te blijven.

Yvonne Boons en Miranda Obbens zijn officemanager bij Scheepens en Klijsen Podotherapie. Zij ondersteunen de praktijk op allerlei gebied. Zo zijn zij onder andere verantwoordelijk voor de administratie, de boekhouding en de planning en houden zij zich bezig met informatievoorziening en public relations. Als u naar de praktijk belt of mailt krijgt u contact met Yvonne of Miranda. U kunt bij hen terecht met al uw vragen over afspraken, locaties, nota’s en vergoedingen.

Deskundigheid en kwaliteit

Goede zorg vinden wij belangrijk. Daarom houden wij onze deskundigheid goed op peil.

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). De leden van de NVvP moeten verplicht voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

  • registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici
  • het volgen van bij- en nascholing op HBO-niveau
  • het behalen van voldoende resultaat bij visitatie, waarbij wordt gecheckt of de podotherapeut voldoet aan de gestelde eisen.
  • het naleven van door de NVvP vastgestelde richtlijnen

Ook zijn wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit is een onafhankelijke organisatie die niet alleen registreert of wij als paramedicus beschikken over het juiste diploma, maar ook toetsen of wij voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen op het gebied van werkervaring en deskundigheid.

Toppodotherapie

Scheepens en Klijsen maakt deel uit van Toppodotherapie Nederland, een netwerk van podotherapiepraktijken met meer dan 100 praktijklocaties verspreid over heel Nederland. Een kwalitatief goede, transparante en eerlijke praktijkvoering staat altijd voorop. Wij willen graag de lokaal georganiseerde kleinschaligheid behouden. Onze samenwerking binnen Toppodotherapie maakt dat wij als het ware de kruidenier kunnen zijn zoals die vroeger in elke straat te vinden was, maar wel met de voordelen van goed georganiseerde grootschaligheid. Op deze manier kunnen wij onze lokale kleinschaligheid, expertise, passie voor ons beroep en aandacht voor de patiënt combineren met het delen van kennis, het inzetten van verschillende talenten, gezamenlijke inkoop en vernieuwing.

Toppodotherapie Nederland staat voor vernieuwing binnen de zorg. De doelmatigheidswinst die elke innovatie of samenwerking met zich meebrengt, wordt altijd opnieuw ingezet om nog betere (preventieve) zorg te kunnen leveren met gebruik van de nieuwste middelen en technieken.